Tippa -yksinpuhelu alkoholista

Näyttelijä Juha Hipin esittämän Tippa -monologin tapahtumat sijoittuvat Suomeen vuonna 2013 – on käynnissä Viinanjuonnin Maailmanmestaruuskilpailut. Suomen edustaja Pete on raivannut tieltäään niin irlantilaiset viskisiepot, puolalaiset lestinheittäjät kuin kanadalaiset pontikankeittäjät ja juonut itsensä kisojen finaaliin! Perinteet velvoittavat ja mitaliputkea on jatkettava, hinnalla millä hyvänsä.

tippa_juha_hippi

”Tippa – Yksinpuhelu alkoholista” on komediallinen monologinäytelmä, joka tutkii groteskin huumorin keinoin, kuinka syvällä yhteiskunnan rakenteissa ja jokapäiväisessä elämässämme alkoholi on. Kuinka itsestään selvästi ja salakavalasti se vaikuttaa meihin ja tapaamme käyttäytyä. Aloitekyvyn puute, elämänhalun ja elämänhallinnan katoaminen, masentuneisuus, krapulat… Alkoholiperäiset sairaudet ja myrkytykset ovat työikäisten suomalaisten yleisin kuolinsyy. Ja silti me jatkamme viikosta toiseen. Mutta mitä tapahtuu, jos alkoholinkäytön jättää kokonaan pois? Onko ilo ilman viinaa edes mahdollista?

Viinanjuonnin maailmanmestaruuskisojen kautta pureudumme suomalaiseen mielenmaisemaan, viinanhuuruiseen yhteiskuntaan ja Suomen edustajan Peten henkilökohtaiseen elämään.

“Tippa -yksinpuhelu alkoholista” -monologi voitti vuonna 2011 Pieksämäen valtakunnallisen monologikilpailun. Tässä ajatuksia herättävä esitys esim. yrityksen tyhy-päivään.

Käsikirjoitus ja ohjaus:

Mikko Räty ja Juha Hippi.