Miss Katastrofi: ”Metaaniröyhtäys” –performanssiesitys tai Hahmo&performanssi – työpaja

A) Metaaniröyhtäys -performanssi ja keskustelu

Miss Katastrofi & Metaaniröyhtäys on performanssi, jossa käsitellään ilmastonmuutosta tanssin, laulun, ääni- ja kuvainstallaation avulla. Miss Katastrofi työskentelee maailman valtamerten puolesta omalla hölmöllä tavallaan. Aihe on raskas, mutta hahmon kautta esitettynä jopa humoristinen, ei osoitteleva. Performanssin jälkeen Miss Katastrofi pitää yleisökeskustelutilaisuuden aiheesta ja siitä miksi tällainen hahmo on syntynyt. Performanssin ja yleisökeskustelun kokonaiskesto 40-50 min.

 

katastrofi kollaasi

 

B) Hahmo&performanssi -työpaja

Performanssi- ja tanssitaiteilija Minni Hirvonen ja kuvataiteilija Johanna Turunen johdattelevat työpajalaiset hahmoihin. Lähtökohtana työpajassa on hahmo Miss Katastrofi – luonnonkatastrofien tulkki. Työpajan alussa kerrotaan Miss Katastrofin historiasta, miksi tällaiseen teemaan on tultu ja mitä sillä haetaan. Työpajan aikana muovilla rakentaminen, sen käyttö ja muka-ihannointi tuodaan esille huumorin avulla, ilman luennoimista muovisaasteen kamaluudesta. Työpajan lopussa avataan muoviroskaamisen kauaskantoiset tuhot. Työpajan aikana taiteilijat johdattelevat keskustelua ympäristökysymysten äärelle rakentavassa mielessä. Työpajan lähtökohtana on antaa oppilaalle kestävän kehityksen idea tai ajatus henkilökohtaisen hiilijalanjäljen mallille tuputtamatta tai pelottelematta. Työpajassa käsitellään yleisesti kestävän kehityksen ideologiaa.

Työpajassa rakennetaan jokaiselle oma tai yhteinen hahmo, Miss Katastrofin inspiroimana ja tehdään asuste muovista. Minni Hirvosen hahmon, Miss Katastrofin, asu on asetettu nähtäväksi.

Asusteen valmistuessa tehdään maskisuunnitelma. Kasvoväreinä käytetään allergiatestattuja kasvomaaleja. Pohjana valkoinen, stailaukseen ja viimeistelyyn käytetään muita värejä. Jokainen tekee omannäköisensä kasvot. Samaan aikaan Miss Katastrofi tekee itselleen maskeerausta ja sonnustautuu asusteeseensa. Hän antaa neuvoja ja vinkkejä kurssilaisille hahmon valmistamiseen: maski, puhetyyli, asennot ja liike.

 

katastrofi työpaja

 

Kohdeyleisö: A) ja B) 4.-9.-luokkalaiset
Kesto: A) esitys 18 min + keskustelu 20-30 min B) 2 x 45 min
Hinta: A) 490 € B) 650 € (hinnat sisältävät matkakulut, materiaalit ja arvonlisäveron) TARJOUS: Tilatkaa 2, toinen -50 % – klikkaa tästä lisätietoja
Tila- ja tekniikkavaatimukset: A) min. 40 m2 tilan, sähköä ja sähköpistokkeita 8 kpl, pukutila B) Maksimiryhmäkoko 20 oppilasta. Isohko yhtenäinen tila, esim. liikuntasali.
Saatavilla: kyllä
Internetissä: www.minnihirvonen.net