Jaap Klevering: Romuääni -soitinrakennustyöpaja + konsertti

Mikä voisi olla hauskempaa kuin kaveri, joka tuo ison kasan romuja, pultteja, nauloja, vasaran ja akkuporakoneen, joista yhdessä rakennetaan mielenkiintoisen näköinen rakennelma? Siihen kiinnitetään muutamia mikki, efektilaite ja ainutlaatuinen soitin on valmis. Konsertti voi alkaa!

 

Jaap1

 

Työpajassa suunnitellaan ja rakennetaan kierrätyspalikoista omannäköinen soitin. Mielikuvitus on ainoa raja. Pajassa kokeillaan ja pohditaan materiaalien ääniominaisuuksia. Lopputuloksena on soitin, jota on hauska katsella ja joka synnyttää mitä erikoisempaa musiikkia. Osallistujien määrästä riippuen jakaannutaan yhdestä kolmeen ryhmään, joten myös yhdessä suunnittelemista ja rakentamista voidaan harjoitella. Lähtökohtana on tietysti tasa-arvoisuus ja toisistaan erilaisten ideoiden yhteen sovittaminen. Työpajan kesto 45 minuuttia. Yhteen työpajaan mahtuu 20 oppilasta.

 

Yleisö eli muut luokat, vanhemmat, lähiomaiset tai ystävät voivat saapuvat kuuntelemaan oppilaiden ja ohjaajan yhteistä konserttia ja ihailemaan omaperäisiä ITE-soittimia. Konsertin kesto noin 45 min.

 

Lyhyesti:
1) Kasa kierrätyspalikoita, joista osallistujien kanssa rakennetaan ”soitin”.
2) Soittimeen kiinnitetään kontaktimikkejä, efektilaitteet ja kaiuttimet.
3) Pidetään yleisölle konsertti.

 

Kohderyhmä: 0.-9.-luokkalaisille
Kesto: 2 x 45 min
Hinta: 450 € + matkakulut (lähtöpaikka Joensuu), TARJOUS: ”Tilatkaa 2, toinen -50 %” – klikkaa tästä lisätietoa
Tila- ja tekniikkavaatimukset: konsertin mahdollistava tila, esim. liikuntasali; sähkö.
Saatavilla: kysy saatavuus

 

Jaap Klevering on ääni- ja esitystaiteilija. Hän toimii laajasti eri taiteenalojen parissa. Yli kolmenkymmenen vuoden ajan hän on suunnitellut, ohjannut ja esittänyt äänimaailmoja, musiikkia, tanssi- ja teatteriesityksiä, elokuvia, installaatioita ja muita taideprojekteja sekä opettanut ja ohjannut ammattilaisia ja harrastajia. Hollantilaissyntyinen Klevering on asunut ja työskennellyt Suomessa vuodesta 1983.