PatsasKatsastus –patsas- ja sanataidetyöpaja

Työryhmä PatsasKatsastus (kuvataiteilija Eija Kokko ja sanataiteilija Pia Paananen)

Patsaskatsastus

 

Lähes jokaisessa kunnassa on patsaita. Niitä on puistoissa, toreilla, julkisissa rakennuksissa – sekä ulkona että sisätiloissa. Moni patsaista on ollut paikallaan kauan, niin kauan että on muuttunut paikallisille asukkaille näkymättömäksi arjen osaksi, jonka tekijän nimeä ei muisteta ja jonka pystyttämisen syyt ovat monelle hämärän peitossa.

PatsasKatsastus tarttuu näkymättömiksi tulleisiin patsaisiin ja tekee ne näkyväksi, eläväksi, antaa lasten ja nuorten kertoa niille uudet tarinat ja haastaa lisäksi lapset tekemään patsaita elävöittämään omia koulurakennuksia. Neljätuntinen työpaja etenee vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa luokka tekee retken patsaan luokse ja tutustuu siihen.

Alustuksen patsaan tarinasta mielellään suorittaa paikallishistorian asiantuntija, esim. museoamanuenssi. Sen jälkeen lapset lähtevät erilaisten sanataideharjoitusten kautta kertomaan omaa tarinaansa patsaasta. Toisessa vaiheessa lapset luovat itse koululuokassa oman patsaan, reliefin, mobilen tai installaation. Kolmannessa vaiheessa palataan lähtökohtaan, paikkakunnalla olevaan patsaaseen, ja merkityksiin joita patsas mukanaan kantaa ja syihin, joiden takia se on aikanaan tehty.

PatsasKatsastuksessa yhdistyvät hedelmällisellä tavalla kuvataide, kuvanveisto, sanataide, paikallishistoria, taidekasvatus ja kotiseututyö.

 

Kohdeyleisö: 1.-6.-luokkalaiset (7-12-vuotiaat)
Kesto: 4 x 45 min
Hinta: 600 € + matkakulut (lähtöpaikka Outokumpu) TARJOUS: Tilatkaa 2, toinen -50% – klikkaa tästä lisätietoa
Tila- ja tekniikkavaatimukset: max 25 oppilasta kerrallaan; mahd. kyyditys patsaan luokse
Saatavilla: kysy saatavuus
Internetissä: www.facebook.com/patsaskatsastus

 

Patsaskatsastus2