Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu: Arkkitehtuurikasvatustyöpajat ja –koulutus

Lastu on arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikasvatuksen toimija, joka kuuluu valtakunnalliseen lastenkulttuurikeskusten verkostoon. Tilattavissa kolme erisisältöistä työpajaa sekä yksi koulutus.

 

Lastu2

A) Tila –työpaja

Työpajassa tutustutaan arkkitehtuurin perusteisiin rakentamalla pienoismallitiloja. Rakennelmia valmistetaan pahvista ja erilaisista kierrätysmateriaaleista. Työskentelyn aikana pohditaan esimerkiksi seuraavia kysymyksiä: kenelle tai mihin käyttötarkoitukseen tila on tarkoitettu. minkä muotoinen tila on, miten tila on aukotettu (missä sijaitsevat ovet ja ikkunat, mistä valo tulee) tai millaisia tilaa rajaavat pinnat ovat?

B) Oma lähiympäristö –työpaja

Tutkitaan omaa lähiympäristöä ryhmän kanssa valitulla teemalla. Esimerkiksi: a) Löytyykö ympäristöstä epäkohtia ja parannettavaa. Ideoidaan ja suunnitellaan viihtyisyyttä ja toimivuutta lisääviä parannuksia omaan lähiympäristöön, vaikka kouluun tai kylänraitille. b) Mitä kerron omasta lähiympäristöstäni vieraille. Työstetään peli, karttoja tai julisteita, jotka esittelevät kotikulmien mielenkiintoisia ja merkittäviä paikkoja, rakennuksia ja ympäristöjä.

C) Kädentaitopaja

Työpajassa tutkitaan oman ympäristön ilmiötä tai esimerkiksi otetaan kantaa ympäristön viihtyisyyteen työpajassa syntyvällä yhteisellä teoksella. Työpajassa tehdään kädentöitä kierrätys- ja luonnonmateriaalein. Kotiin vietävä työpajan tuotos voi olla esimerkiksi tutkimuskaveri, jonka kanssa voi seikkailla omassa lähiympäristössä. Työpaja soveltuu toteutettavaksi myös kaikille avoimena tapahtumatyöpajana, jolloin hintaan lisätään materiaalimaksua tapahtumakohtaisesti oletetun kävijämäärän mukaan.

D) Arkkitehtuurikasvatus tutuksi –koulutus

Koulutus avaa näkökulmia arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikasvatukseen. Koulutuksesta löydät keinoja miten pureutua arkkitehtuurin- ja ympäristökulttuurikasvatuksen teemoihin ja sisältöihin lasten ja nuorten kanssa erilaisessa opetus- ja ohjaustoiminnassa. Koulutus tuo monipuolisesti tutuksi erilaisia menetelmiä ja materiaaleja. Koulutus sisältää luento- ja työpajaosuuden. Koulutusta voidaan toteuttaa päivähoitohenkilöstölle, opettajille, kerho-ohjaajille (esim. iltapäiväkerhot), nuorisotoimen työntekijöille sekä muille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville. Koulutusryhmän koko 15-20 henkilöä.

 

Lastu1

 

Kohdeyleisö: A), B) ja C) 0.-9.-luokkalaiset sekä kerhoryhmät (6-15-vuotiaat);
D) päivähoitohenkilöstö, opettajat, kerho-ohjaajat, nuorisotoimen työntekijät sekä muut lasten ja nuorten kanssa työskentelevät. Koulutusryhmän koko 15-20 henkilöä.
Kesto: A) – D) 4 tuntia
Hinta: A) – C) 850 € + matkakulut (sisältää materiaalit); D) 1020 € + matkakulut (sisältää materiaalit) (lähtöpaikka Lapinlahti)
Tila- ja tekniikkavaatimukset: Riittävän kokoinen työskentely- ja opetustila ryhmän suuruus huomioiden.
Saatavilla: kysy saatavuus
Internetissä: www.lastu.fi